599884_234723413314348_1396511056_n

От кухнята на: механа “Архитекта”

Скъпи приятели, неуморни пътешественици и фенове на Стоте кръчми на България. Дойде време да ви представим нашата нова рубрика – “От кухнята на”, в която в следващите месеци всяка седмица ще  публикуваме кратки интервюта с вашите любими заведения от Стоте най-добри! Ще научите интересни факти директно от “кухнята”. А ако имате и вие въпрос, чийто отговор ви дълбае – то задайте го като коментар под публикацията, а ние ще се погрижим да получите отговор на него!

Началото на новата ни рубрика ще поставим с нашите приятели от механа “Архитекта”, гр. Търговище. Разположено в сърцето на Търговище, заведението е ярка перла в короната на този богат на културни и исторически забележителности регион. А какво ги попитахме и какви отговори получихме, четете в следващите редове:

- Разкажете ни за вашето заведение. Какво ви вдъхнови да се захванете с ресторантьорския бизнес, от къде черпихте идеи; как се спряхте на името?

-Механа “Архитекта” е мястото, където нашите гости ще открият богат подбор от вкусни ястия, в съчетание с добро обслужване, в приятна и уютна битова обстановка. С откриването му искахме да предложим на хората място, което да е подходящо за веселба с повод и без повод – място, на което да се чувстват като у дома си. И смятаме, че с много работа и желание успяхме да постигнем това.

- Какво целяхте при избора на меню? Имахте ли ясна идея какво искате да предложите на посетителите си?

- Менюто на механа “Архитекта” е плод на дългогодишна работа в много заведения, черпене на идеи от различни извори и е съвкупност от вкусови качества и традиция, съчетани с визия и изящество.

- Какъв според вас е ключът за да бъде едно заведение успешно – има ли някаква тайна и каква е тя?

- За да бъде едно заведение успешно е необходима много работа и пълно себеотдаване. На моменти не е лесно, но виждайки крайния резултат си струва всяко усилие.

- Има ли според вас кулинарна култура българина – традиционалисти или експериментатори сме при избора ни ни в заведенията?

- Като цяло българинът е традиционалист, който в последните години все повече започва да придобива кулинарна култура.

- Работата като препитание или работата като удоволствие?

- И като препитание, и като удоволствие – двете неща вървят ръка за ръка.

- Коя е най-странната поръчка, която сте получавали?

- Салата от моркови с настъргано синьо сирене.

-Ако в заведението ви Ви посети някоя много известна личност, кое е първото нещо, което бихте му предложили?

- Бихме му предложили всичко от менюто – всяко наше ястие има собствен чар и неустоима вкусова магия.

- Има ли момент, свързан с работата ви, който никога няма да забравите?

- Да, определено. Треската покрай откриването на заведението, цялата тази емоция и притеснение от непознатото, това са неща, които винаги ще помним!

- Какви са бъдещите ви планове?

- В близко време плановете ни са свързани с откриването на пицария “Архитекта”.

- Какъв съвет бихте дали на хората, които биха искали да поемат по този път?

- Ако не са достатъчно подготвени да не се захващат с този вид бизнес. А ако все пак решат да поемат по този път – да се въоръжат с много воля и търпение.

- Опишете с пет думи вашето заведение.

- Оставяме това на нашите клиенти.

- За финал пожелайте нещо на почитателите на Стоте национални кръчми на България :)

- Пожелаваме на всички фенове на Стоте национални кръчми на България много здраве, пълни джобове с пари и свободно време, за да ги посещават!!

http://100текръчми.bg/architekta/      https://www.facebook.com/100tekrachmi


Comments

comments



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>