32465_135328616477722_7134038_n

От кухнята на: ресторант “Панорама”, Калофер

Представяте ли си как с ледена бира в ръка имате чудесна гледка към връх Ботев и Райското пръскало – най-високия връх на Стара планина и най-високия водопад на Балканите? И то без да сте направили необходимия поне 4 часов поход преди това. Това може да се случи единствено в хотел-ресторант “Панорама”- на самия подбалкански път, точно над Калофер. Там освен, че ще ви нахранят и напоят хубаво ще ви предложат и далекоглед, за да се насладите на прекрасната панорама към Калофер, сгушен в подножието на величествената Стара планина… Това е ресторантът с една от най-хубавите гледки, който напълно заслужава името си! А какво ни разказаха, четете в следващите редове :)

- Разкажете ни за вашето заведение. Какво ви вдъхнови да се захванете с ресторантьорския бизнес, от къде черпихте идеи; как се спряхте на името?

-След дългогодишен стаж по различни заведения се породи желание за нещо наше и така всичко започна с една малка караванка от типа скара-бира, в която вложихме цялото си желание и постоянство за да се получи всичко в сегашния си вид. Името на заведението дойде от само себе си просто нямаше друго по-подходящо.

- Какво целяхте при избора на меню? Имахте ли ясна идея какво искате да предложите на посетителите си?

-Като цяло менюто ни е ориентирано към традиционната българска кухня. Основната ни цел е да предлагаме качествена прясна храна, приготвена на момента.

- Какъв според вас е ключът за да бъде едно заведение успешно – има ли някаква тайна и каква е тя?

-Нещата са комплексни – предлаганата храна, обслужването, уютна атмосфера.

- Има ли според вас кулинарна култура българина – традиционалисти или експериментатори сме при избора ни ни в заведенията?

-Наблюденията ни показват, че не могат всички хора да се категоризират в една група има както заклети традиционалисти така и клиенти с експериментаторски дух.

- Работата като препитание или работата като удоволствие?

- Макар че има своите трудности, винаги е удоволствие да чуваш комплименти за работа си, така че удовлетворението, което получаваш си заслужава тежкия труд.

- Коя е най-странната поръчка, която сте получавали?

- Салата от само от магданоз.

-Ако в заведението ви Ви посети някоя много известна личност, кое е първото нещо, което бихте му предложили?

- Маса с изглед към планината и бинокъл за да се наслади по-добре на гледката, относно храната каквото и да си поръча няма да сбърка.

- Има ли момент, свързан с работата ви, който никога няма да забравите?

- Има много такива моменти има, да работиш с хора не винаги е лесно, но определено е забавно.

 

- Какви са бъдещите ви планове?

- Ще ги коментираме, когато станат реалност 

- Какъв съвет бихте дали на хората, които биха искали да поемат по този път?

-Да заложат на търпение и постоянство, нещата не стават бързо нито лесно, но когато правиш нещо с желание винаги се получава.

- Опишете с пет думи вашето заведение.

-Една ни е достатъчна- уникално 

- За финал пожелайте нещо на почитателите на Стоте национални кръчми на България :)

- Преди всичко здраве и след това да вярват в себе си и да преследват мечтите си!

http://100текръчми.bg/restorant-panorama/      https://www.facebook.com/100tekrachmi

20873_589424537734792_1021977206_n 32465_135328616477722_7134038_n 74735_538577719486141_1439919265_n 262710_538574736153106_791104852_n 10568847_839282659415644_3147333113074553764_n

 


Comments

comments



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>