SDC13554

Fish & Grill ” Дунавь”

Днес ще ви разкажа за двама ентусиасти, които се заемат с целта да възродят една от емблемите на Видин – Шлепа. Преди почти година Павел и неговият кум решават да да вдъхнат нов живот на позабравеното корабче, като го направят отново любимо място не само на видинчани, но и на съседите ни от Румъния.Новото му име е Fish & Grill “Дунавь”

С големи усилия, къртски труд и много любов преобразяват заведението и то е готово за нови приключения.

Тук не само ще се насладите на релаксираща гледка на преминаващи кораби, нежното поклащане на водата, но и на вкусна храна.

В менюто има всичко рибно, за което се сетите. Е само десертите не са рибни, но не пречи след време и това да го има!

Зелените салати с риба тон и дресинг са фаворит, но и останалите не отстъпват. Салата “Цезар” можете да опитате в два варианта – с бекон или със сьомга. Салатата с ролца от раци също не е за изпускане.

Преди основното можете да похапнете вкусни миди, скариди или пък калмари. Вървят чудесно с домашни брускети с домати и босилек. Пресен Тарама хайвер с топли франзелки  и страхотна наливна бира!

За основно има всякаква риба, като можете да избирате как да бъде приготвена – пържена или на скара. Има богат избор на прясна Дунавска риба.

Препоръчвам пълнената Ципура, която има уникален вкус и аромат.

А ако все пак ви се яде нещо извън рибата, то не се притеснявайте – има избор както на специалитети с пилешко, така и със свинско место. А също така голямо разнообразие на пасти и ризото.

Помислено е и за децата. Предлагат се детски менюта с подарък в два варианта – с пилешки или рибен бургер.

Но има едно нещо от менюто, което можете да опитате само тук! И това е Видинската саламура. Признавам си, че първите ми асоциации бяха свързани със сирене. За незнаещите като мен ще кажа, че Видинска саламура е подлютена рибена чорба с доматен сос. Много вкусна  и особено полезна след дълга пиянска нощ.

За десерт задължително опитайте от домашните сладкиши, които се приготвят лично от майката на Павел.

Както самият той казва, една от целите на Fish&Grill “Дунавь” е да почувствате домашния уют, а персоналът ще се погрижи за една незабравима вечеря.

Страхотно място с гарант за добро настроение и вкусна храна.

Искрено ваша, В.Величкова.

До кръчмуване!


Comments

comments