LOGO_izbi_BIG

Хаджидрагановите Изби/Къщи

СОФИЯ

На фона на последните коментари от фейса, от типа на: „само на български ли бе, крепостници такива!“ и „препоръчайте някое заведение с традиционна кухня в София, да заведа приятелите от чужбина, да пробват нещо традиционно българско“ съм повече от щастлив да ви препоръчам новото попълнение на 100те Кръчми в София!
Без значение в кой от двата ресторанта за които става дума ще отидете – Хаджидрагановите Изби или Хаджидрагановите Къщи, ще намерите както основните нашенски манджи, така и традиционната атмосфера на възрожденска къща. Дърворезбите в заведенията са правени ръчно, миндерите са застлани с котленски черги, а възглавничките са правени от престилки на носии.
Ресторантът предлага типично българска национална кухня, както и отбрани родни специалитети – агне по гергьовски, домашна луканка поднесена в гореща керемида, баница с локум. Също така тук можете да намерите, както богата селекция от български вина за ценители, така и домашна ракия, червен пелин и домашен сок от бъз. А за да е пълно впечатлението от сряда нататък има и народна музика на живо.
И накрая, за да е уютно и на гостите от чужбина, цялото меню е преведено на английски, а и персоналът го ползва свободно, така че за вас остава само да си казвате „Наздраве“ вместо да превеждате на чужди езици „агнешките черъвца“ и други подобни специалитети… :)


Comments

comments

Минко Михайлов

Град: 

София

Адрес: 

гр. София, ул. Христо Белчев 18 (до кръстовището с ул. Солунска)

Телефон: 

02 981 81 48; 0898 775 936

Web: 

http://www.izbite.com/bg

Сезонност: 

целогодишно

Отстъпка: 

10% еднократна отстъпка

GPS: 

42.692874, 23.321428One thought on “Хаджидрагановите Изби/Къщи

  1. Чудесна обстановка и много вкусна храна – препоръчвам! Но, нищо не бяха чували за 100 национални кръчми, камо ли за печат;

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>