53

Made in Home

СОФИЯ

Посещение на два гласа:  Първи глас: Стъпих за пръв път в „Made in home” и се стъписах, впечатлен от … домашността…  на обстановката, та дори попитах сервитьорката дали ръчно написаните менюта не предлагат всяко различен вариант за избор :) Търсен ли е ефектът, не знам, но сякаш си отишъл на гости на леля си – гостоприемна възрастна дама, при която животът просто се натрупва във всекидневната. А всеки гост е донесъл по нещо – за украса или пък допълнителен стол (нека има място за всички). И тъй като всичко е по домашному – няма два еднакви стола или маси в цялото заведение, а рафтчетата за книги и вестници се вписват подходящо в атмосферата… Цялото място излъчва небрежност и уют. А кухнята? – ха, прочетете втория глас!

Втори глас: Обстановката ме завладява. Изплъзва ми се определянето на стила, но всичко тежнее към едновременна простота, непретенциозност и индивидуалност. Всяко нещо си е на мястото и точно там трябва да си стои в организацията на цялостното пространство. Изсушените билки, чайничетата и кошниците спокойно висят на тавана, облепен в познати вестникарски заглавия от близко и не толкова близко минало. Мебелите са сякаш взети от родната ти къща – разпознах един от зелените столове като същия в къщата на баба и дядо. Близко и познато през предмети, каквито се намират и у дома. Живот, роден от детайлите, живи предмети, удържащи времената на отминаване в спрялост и разказващи  за собствените ти лета и ваканции. Наслояване на живеене, на твоето лично живеене. Всяко присъствие на посетител натрупва живота вътре. Момичетата те посрещат и с усмивка избират подходящото място за теб и кавалера ти. От кога не си писал с химикал и на ръка? Тук менюто на всяка маса е написано на ръка, така че не си сигурен, че всеки път е едно и също. Експериментират с нови рецепти – изненади за предястие и/или десерт. Кухнята е неподрaжаема, екзотична и нетипична, овладян синкретизъм на вкусове и съставки. Стандартът е няма стандарт. Очарователният стил на подредеността на женската ръка и мъжките очи. Направено сякаш само за теб. Произведено у дома – по домашному – но не отивайте по пижама все пак (свалете чехлите си и не забравяйте да се обуете преди това). Жилката на автентичния гостоприeмен дом и вещи, които можеш да ги имаш. У дома!  


Comments

comments

Минко Михайлов

Град: 

София

Адрес: 

ул. Ангел Кънчев 30 А

Телефон: 

0876 884 014

Отстъпка: 

5% еднократна отстъпка при покупка на книжка или поставяне на печат

GPS: 

42.689620, 23.321845


Виж и в сайта за заведения - zavedenia.bg >>


3 thoughts on “Made in Home

  1. Това беше едно от най най-любимите ми места. Винаги и с огромно удоволствие ходех там. Нямаше приятел, на когото да не съм го препоръчвала.
    Но…след ситуация на пълно пренебрежение и неуважение от страна на част от персонала, отидох отново само още веднъж. И за да не си мислите, че преувеличавам, случката беше следната: със съпруга ми влязохме една вечер в почти празното заведение (имало е поне 3-4 часа до края на работното им време и не повече от 3-4 клиента освен нас). Изчакахме културно известно време, преди да седнем, за да не се окаже, че сме се спрели на маса, която вече е резервирана (да отбележа, че при последното ми посещение вече слагаха табелки на резервираните, но преди това рядко). След това чакахме повече от 15-20 минути, за да ни забележат присъствието, докато накрая се видяхме принудени да се обадим. Обслужването след това беше със същата степен на пълно пренебрежение. Може да е била лоша вечер на момичето, което сервираше, не знам. Ала остави отвратителното чувство, че сме от онази категория клиенти, които заведението си запазва правото да не обслужва. Интересно защо при положение, че сме тихи, възпитани и единствената ни претенция е да се отнесат нормално към нас и своевременно за натовареността на момента към поръчката ни.
    Силно се надявам вече да не се държат по този начин. Но ако това им е начинът да си гонят клиенти, които са им “под нивото” е много грозно.

  2. Това място беше много приятно и интересно. Напоследък обаче наистина изчезна онова усещане за “у дома” и взеха да се взимат много насериозно. Ясно е, че се плаща за атмосфера, но съотношението “цена-качество” не е на нивото на претенцията на заведението.

  3. Хареса ни, макар и с тези цени да не е най-подходящото място за изгладнели хора. Въпреки това беше вкусно и приготвено с внимание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>