pampi

“При Пампи” Панчарево

Преди около месец влязох в ролята на Шарл Дюшмен от  незабравимия филм „Крилце или кълка”. Като един истински Луи Дьо Фюнес обикалях из родните заведения.

Имаше и добро, и лошо; вкусно и не чак толкова вкусно. Ядох, пих, писах и се веселих в общи линии. Но вече съм на финала и е време да ви представя последното заведение от списъка.

Не случайно оставих точно „При Пампи” за финал на моята гастрономическа обиколка.

Отдавна му се носи славата, че тук приготвят най-вкусните пилешки крилца  в цяла София, а по мое лично мнение и в цялата страна!

Винаги тръгвайте половин час по-рано, защото този район на София е много натоварен и особено в петък вечер се образуват големи тапи.

Едно от задължителните условия тук е да си резервирате предварително място, защото заведението не е много голямо, а е и винаги пълно. Отваря всеки ден без неделя от 18ч. Както самите собственици казват, „При Пампи” е място където да прекарате една спокойна и отпочиваща вечер. Тук ястията не се приготвят предварително, така че ще трябва да почакате, но с хубава компания и студена бира няма да усетите времето. Е, за тези, които не обичат да чакат има възможност за предварителна поръчка.

В менюто се предлага като цяло пилешко месо в различните му вариации.

Горещо препоръчвам пилешките хапки с копър и чесън. Страхотни са и много вкусни.

Има ги още с корнфлейкс и сусам. Дробчета по селски, сърца в масло, пилешка кавърма. Салатите са традиционни, като включват шопска, овчарска, млечна, зелена.

Предлагат се домашни пържени картофи. За десерт задължително попитайте за домашния сладкиш!

Но да си дойдем на думата. Перлата в короната са пилешките крилца с марината и соев сос. Лично аз не обичам соев сос, но тези крилца са невероятни.

Моментът, в който бъдат сервирани слага началото на едно мълчаливо и бързо  ядене, защото са толкова вкусни, че свършват за секунди. Внимание ! Възможни са ръкопашни сблъсъци за последното крилце!

Като любител готвач нямаше как да не попитам за рецептата. С усмивка на лице обаче ми отговориха, че се приготвят…. „На тиган” . Така де, майсторът никога не издава малките си тайни.

Освен, че ще похапнете много и вкусно, то няма да платите почти нищо. Цените са повече от ниски, а порциите големи.

А има и бонус – можете да осиновите един от котараците, които са такива сладури, че ще направят вечерта още по-приятна.

Едно е сигурно – ще се видим пак !

За вас от кръчмите предаваше пряко Вана Величкова !

До нови срещи и Наздраве!


Comments

comments