1

Ресторантъ Свищовъ

СВИЩОВ

Ресторант „Свищов” е чудесен, а къщата в която се помещава сякаш разказва история… Построена е през 1836г. от Григор Начович и е родният дом на първия български финансов министър Димитър Начович. Двадесет години по-късно в същата къща е открито и първото българско читалище.

През две къщи от там е роден Алеко Константинов и може би докато е играл на криеница из комшийските дворове и по-специално в този, е обмислял създаването на организирания туризъм в България… :)Comments

comments

Град: 

Свищов

Адрес: 

ул. Димитър Шишманов 10

Телефон: 

0899 877 887

Отстъпка: 

5% еднократна отстъпка при покупка на книжка или поставяне на печат

GPS: 

(English) 43.619747, 25.341445


Виж и в сайта за заведения - zavedenia.bg >>


5 thoughts on “Ресторантъ Свищовъ

  1. Добри са.Не пропускайте рибената супа.Ходихме там 15 дни преди да се сдобием с книжките.Това е повод да отидем пак .:)

  2. Много качествено заведение. Кухнята е на много високо ниво. Персоналът също. Поздтавления за собствекът за обстановката и подбора на служителите.

  3. Страхотно място! Обстановката, музея, кухнята… Много уютно местенце с хубава храна. Не знам по каква причина персонала не беше особено дружелюбен, но пък плъха, който дойде да ни прави компания в двора беше симпатяга :)

    • Те тези плъхове ги знаем…преплуват Дунава, завъртят се малко да подушат хубава храна и пак се връщат в румънско да разказват:)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>