IMG_4095

“СТАРИЯТ ДОБРИЧ”-Добрич

Замисляли ли сте колко много понятия има, които са свързани с китна Добруджа? Ами – добруджанска ракия, добруджански хляб, добруджанска яхния, добруджанско гостоприемство и да спра до тук, защото си дойдохме на думата. В гр.Добрич в ресторант “Старият Добрич” ще откриете всичко от  гореизброеното. Заведението се намира в самия център на града. Стила е битов, гостоприемството добруджанско и още от вратата ще усетите аромата на домашно изпечен хляб. Може ли в житницата на България да не опитате хляб?!? Хлябът тук е на почит – ръчно изработен и прясно изпечен на пещ. От витрината добри и ароматни вина ще стоплят душите Ви. Пресните салатки от Бабината книга ще се погрижат да се почувствате като у дома си – Дъга, Дядо Иванова ,Бай Ганьо, салата на Войводите си е за баш войводите – от всички салати с добри мезелъци съчетани и върху пърленка застлани. Андрешковата салатка е със зелен боб, копър, варено яйце, чесън и зехтин. И катъка си го бива, а на Топеницата по селски с белени домати, настъргано яйце и сиренце, трудно може да се устои. Голямото разнообразие от вина, предполага и голямо разнообразие от сирена -Краве, Овче, Биволско, Козе, Мандраджийско плато, Ханско мешано плато /сирена +мезета/. От пилешките, свински и телешки вкусотийки, каквото и да боднем под звуците на добруджанската ръченица, пък и на топло до камината, няма начин да не ни се услади. А за агнешкото месце с дреболийки и ориз, подправено със сухи зеленийки, каквото и да кажа във възхвала, ще е малко. Ах, тази Пъстърва и тук се кипри в менюто. До нея Лаврак на жар, Котлет от шаран, Миди пане. Но не всичко е месо Приятелю, не всичко. Мамалигата по преселски, Панираните домати и картофената запекана,  как да не ги споменеш??? А накрая и по една Бабина торта, Баклава, Крем карамел или биволско мляко за разкош защо да не опитаме??? Вие решавате, аз пробвах Сач по чорбаджийски – ВКУСОТИЯ.Благодаря за добруджанското гостоприемство-Славка Красимирова.


Comments

comments